Ingrediente:
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 țelină
- 1 kg roșii
- 1 legătură pătrunjel
Ingrediente pentru găluște:
- 4 linguri făină
- 4 linguri griș
- 1 lingură amidon
- 1 ceapă tăiată mărunt
- sare
- boia
- piper
Mod de preparare:
1. Pentru început, tăiem mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina. Roșiile le opărim, pe urmă le decojim.
2. Punem un vas cu 2 l de apă la fiert. Adăugăm legumele, condimentele și gătim 10-15 minute.
3. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm grișul, amidonul și amestecăm bine. Formăm găluștele cu ajutorul unei linguri, pe urmă le adăugăm în supă. Gătim, pe foc mic, 10-15 minute iar la final adăugăm pătrunjelul tăiat mărunt.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post