Ingrediente blat:
- 5 albușuri
- 2 gălbenușuri
- 6 linguri zahăr
- 3 linguri miez de nucă
- sare
- 3 linguri făină
- 1 linguriță esență de vanilie
Ingrediente cremă de ness:
- 3 gălbenușuri
- 4 linguri zahăr
- 1 lingură de ness
- 200 ml lapte
- 2 linguri făină
- 100 g unt
- 200 ml frișcă
- 1 plic zahăr vanilat
- miez de nucă
Mod de preparare:
1. Pentru blat, batem albușurile spumă. Adăugăm sarea, zahărul, gălbenușurile, făina, miezul de nucă, vanilia și amestecăm foarte bine. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.
2. Pentru cremă, punem laptele la fiert, pe foc mic. Adăugăm zahărul, gălbenușurile, ness-ul și amestecăm bine până la omogenizare. Luăm vasul de pe foc și adăugăm untul.
3. Tăiem blatul răcit în 2 straturi. Tapetăm o parte cu crema obținută, adăugăm un strat de frișcă și acoperim cu al 2-lea blat. La final, decorăm cu miez de nucă.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post