La Cafea
sâmbătă, iunie 14, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitură de casă în straturi, cu cremă delicioasă de mascarpone și caramel – Un deliciu, un deliciu!

Ingrediente pentru blat:

  • 8 ouă
  • 250 g zahăr
  • 120 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 70 g griș
  • 55 g pudră de cacao
  • 150 ml lapte
  • 100 ml ulei vegetal
  • 100 g unt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • sare

Ingrediente crema de mascarpone:

  • 250 g brânză de mascarpone
  • 250 ml smântână
  • 400 g cremă caramel
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 150 g ciocolată

Mod de preparare:

1. Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri. Cu ajutorul unui mixer, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm zahărul vanilat, sarea, jumătate din cantitatea de zahăr și amestecăm foarte bine. Adăugăm uleiul, făina, praful de copt și pudra de cacao. Mixăm bine până la omogenizare.

2. Adăugăm laptele, grișul și albușurile bătute spumă. Amestecăm bine și turnăm aluatul obținut în 2 tavi acoperite cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 175 de grade, timp de 12 minute.

3. Pentru cremă, amestecăm brânza mascarpone cu laptele condensat. Adăugăm frișca bătută, esența de vanilie și amestecăm până la omogenizare.

4. Tăiem fiecare blat în 2 foi egale. Se alege o foaie pentru bază, pe aceasta se va pune și se va nivela 1/4 din cremă, apoi se acoperă cu următoarea foaie, apăsăm ușor cu palmele și repetăm până când am epuizat cele 4 straturi de blat. La final, decorăm cu ciocolată dată prin răzătoare.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate