Ingrediente blat:
- 6 albușuri
- 6 linguri zahăr
- 4 linguri făină
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- suc de lămâie
- 10 linguri miez de nucă
Ingrediente pentru cremă:
- 6 gălbenușuri
- 120 g unt
- 120 g zahăr pudră
- esență de vanilie
Ingrediente pentru glazură:
- 100 g ciocolată menaj
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
1. Pentru blat, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul și mixăm bine. Treptat, adăugăm făina și bicarbonatul.
2. Adăugăm miezul de nucă și amestecăm bine. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.
3. Pentru cremă, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm zahărul, amestecăm și punem compoziția la încălzit pe foc mic. Adăugăm esența și luăm crema de pe foc.
În timp ce crema se răcește până la temperatura camerei, spumăm untul cu mixerul.
Peste unt adăugăm treptat crema răcită, mixând continuu până la omogenizare.
4. Pentru a forma prăjitura, tăiem blatul în 3 părți pe care le însiropăm. Le tapetăm cu cremă, formăm tortul iar la final decorăm cu glazură de ciocolată.
Să îl savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post