Ingrediente pentru blat:
- 5 albușuri
- 100 g zahăr
- 200 g miez de nucă
- 1 linguriță praf de copt
- 4 linguri făină
Ingrediente pentru cremă:
- 5 gălbenușuri
- 150 g zahăr
- 200 g unt
- 200 g miez de nucă
- 200 g ciocolată albă
Ingrediente pentru glazură:
- 100 g ciocolată amăruie
- 50 ml frișcă
- 50 g unt
Mod de preparare:
1. Pentru blat, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, făina, praful de copt, miezul de nucă și amestecăm foarte bine. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.
2. După ce s-a copt, tapetăm blatul cu ciocolată albă dată prin răzătoare.
3. Pentru cremă, caramelizăm zahărul. Adăugăm untul, gălbenușurile, miezul de nucă mărunțit, amestecăm bine și punem compoziția la fiert, pe foc mic. După omogenizare, luăm vasul de pe foc și turnăm crema peste stratul de ciocolată albă.
4. Pentru glazură, topim ciocolata pe baie de aburi. Adăugăm frișca, untul și amestecăm bine. Decorăm prăjitura cu glazura obținută.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post