Prăjitură sârbească, gata în 3 pași simpli – are pandișpan și 2 creme delicioase – Se face rapid, iar gustul este o incantare pentru papilele gustative…
Ingrediente necesare
Ingrediente pentru pandișpan
- 4 oua
- 4 linguri faina
- 4 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 1 praf de copt
Ingrediente pentru prima cremă
- 500 ml lapte
- 9 linguri faina
- 9 linguri zahar
- 1 plic de zahar vanilat
Ingrediente pentru a doua cremă
- 1 pachet de margarina
- 200 grame zahar fin
Pentru sirop: 200 gr zahar
Pentru decor: ciocolata topita
Cum se prepară?
Pandispan
- Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Mixeaza spuma albusurile.
- Adauga treptat in ele zaharul, apoi galbenusurile, faina, praful de copt si cacao.
- Unge cu unt o tava de copt.
- Pune compozitia in ea si bag-o in cuptor pentru vreo 30 de minute. Las-o apoi sa se raceasca.
Prima crema
- Fierbe laptele.
- Amesteca faina cu cateva linguri de lapte, apoi cu zaharul vanilat si zaharul simplu.
- Omogenizeaza, pentru ca acestea din urma sa se topeasca.
- Toarna restul de lapte, amesteca bine si pune inapoi pe foc, ca sa ajunga la consistenta dorita (mai groasa putin decat budinca).
A doua crema
- Mixeaza margarina cu zaharul.
- Amesteca prima crema cu a doua.
Sirop
- Pune zaharul intr-o cratita.
- Toarna apa peste el cat sa-l acopere.
- Pune cratita pe foc potrivit si amesteca in ea, pentru ca zaharul sa se dizolve.
Asamblare
- Toarna siropul peste pandispan (acesta trebuie sa fie rece, iar siropul fierbinte).
- Intinde crema apoi peste pandispan si acopera cu ciocolata topita.
- Baga prajitura in frigider pana in momentul servirii.
Să o savurați cu drag, alături de familie și prieteni!
Poftă bună!
Discussion about this post