Ingrediente:
- 100 g margarină
- 4 ouă
- 125 g făină
- 1/2 linguriță sare
- 25 ml apă
Ingrediente cremă de ciocolată:
- 250 ml lapte
- 3 linguri zahăr
- 2 linguri cacao
- 1 lingură vârf făină
- esență de rom
- 50 g unt
- 300 ml frișcă
Ingrediente pentru glazură:
- 3-4 linguri cacao
- 6 linguri apă
- 7 linguri zahăr
Mod de preparare:
1. Într-un vas, punem apa la fiert. Adăugăm sarea, margarina, făina și amestecăm bine până la omogenizare.
2. Adăugăm ouăle și mixăm bine. Punem compoziția obținută într-un poș și formăm eclerele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se coc la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.
3. După ce s-au răcit, tăiem eclerele pe lungime.
4. Pentru cremă, amestecăm toate ingredientele menționate anterior (în afară de unt și esență), într-un vas. Punem compoziția la fiert, pe foc mic. După omogenizare, luăm vasul de pe foc și adăugăm untul și esența de rom. Umplem eclerele cu crema obținută iar la final decorăm cu glazură de ciocolată.
Să le savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post