Ingrediente:
- 250 ml apă
- 500 g făină
- 1/2 linguriță zahăr
- 1/2 linguriță sare
- 20 ml ulei
- 7 g drojdie
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm apa. Adăugăm drojdia, uleiul, sarea, zahărul și amestecăm foarte bine.
2. Adăugăm făina cernută și frământăm.
3. Frământați aluatul. Acesta trebuie să fie elastic. Este important să obțineți consistența necesară. Dacă masa se lipește de mâini, atunci mai presărați făină, dar aveți grijă că baza din aluat prea rigid va ieși tare.
4. Lăsăm aluatul la crescut timp de 30 de minute. Chiar dacă aluatul pentru pizza trebuie să fie subțire, acesta trebuie să se odihnească timp de 15 minute – 1 oră în funcție de rețetă și ingredientele folosite.
Apoi trebuie să formați o turtă cu mâinile, dar nu fiecare gospodină poate să facă acest lucru cu mâinile, de aceea este preferabil să folosiți sucitorul. Înainte de formarea blatului trebuie să presărați masa cu făină sau s-o ungeți cu ulei.
Poftă bună!
Discussion about this post