Ingrediente pentru blat:
- 6 albușuri
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- 4 gălbenușuri
- 120 g zahăr pudră
- 150 g miez de nucă
- 4 linguri făină
- 1 plic praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
- 200 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 2 gălbenușuri
- 1 lingură ness
- 50 g miez de nucă
- 50 g ciocolată
Mod de preparare:
1. Pentru blat, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul pudră, miezul de nucă, gălbenușurile, făina, praful de copt, zahărul vanilat și amestecăm foarte bine.
2. Turnăm compoziția pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 35 de minute.
3. Pentru cremă, batem untul cu zahărul pudră. Adăugăm gălbenușurile și punem compoziția la încălzit pe baie de aburi. Amestecăm bine, până la omogenizare, pe urmă luăm vasul de pe foc.
4. La final, adăugăm miezul de nucă și ness-ul. Amestecăm bine și tapetăm blatul cu crema obținută.
Decorăm cu fulgi de ciocolată. Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post