Ingrediente:

  • 1 lingură ulei
  • 200 g pișcoturi
  • 200 g zmeură
  • 100 ml lichior de fructe
  • 50 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • frișcă
  • 2 pachete zahăr vanilat
  • 500 g mascarpone
  • 200 g zahăr pudră
  • 4 gălbenușuri
  • 200 ml frișcă
  • 50 g zmeură

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem gălbenușurile pe baie de aburi. Adăugăm zahărul pudră și luăm vasul de pe foc. Adăugăm crema de mascarpone, zahărul, frișca și amestecăm bine.

2. Într-un vas, punem 50 ml de apă la fiert. Adăugăm 50 de g de zahăr, lichiorul de fructe și amestecăm până când obținem un sirop omogen.

3. Într-o tavă de chec, turnăm un strat de cremă. Adăugăm boabe de zmeură iar pe deasupra așezăm un strat de pișcoturi însiropate. Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele. Punem prăjitura la frigider pentru 60 de minute.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!