Ingrediente:
- 700 g varză
- 7 linguri făină
- 100 g brânză topită
- 4 linguri smântână
- 6 ouă
- 20 ml ulei
- 300 g cașcaval
- 4 căței de usturoi
- 1 legătură verdeață
- sare
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem varza mărunt, pe urmă o amestecăm cu sare. O lăsăm 10 minute. Scurgem bine de apă apoi o adăugăm peste amestecul de la pasul 2.
2. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm 3 ouă, sarea și amestecăm totul foarte bine.
3. Coacem clătitele într-o tigaie încinsă, fără ulei. Gătim, pe ambele părți, la foc mic câte 3-4 minute.
4. Într-un bol, dăm cașcavalul prin răzătoare. Punem ouăle rămase la fiert iar după ce s-au răcit, le dăm prin răzătoare.
5. Adăugăm brânza topită, verdeața tăiată mărunt, smântâna și amestecăm foarte bine. Tapetăm clătitele cu amestecul obținut.
Poftă bună!
Discussion about this post