La Cafea
sâmbătă, iunie 14, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitura bunicii, cu mere – Prăjitură fragedă și aromată cu umplutură de mere

Prăjitură cu mere după rețeta bunicii mele – O prajitura usor de pregatit si foarte delicioasa, cu foi fragede si umplutura aromata cu mere…

Ingrediente necesare:

Ingrediente pentru foi: 200 g unt, 3/4 cana de faina, 1 cana de zahar, 4 galbenusuri, 1 lingurita praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 3 linguri de smantana.

Ingrediente pentru umplutură: 2,5 kg de mere, 1/2 cana de zahar, 2 linguri de pesmet, 1 lingurita de scortisoara.

Ingrediente pentru topping: 4 albusuri, 1/2 cana de zahar * am masurat ingredientele cu o cana de 250 ml

Mod de preparare:

Intr-un bol, amesteca faina impreuna cu praful de copt. Adauga o cana de zahar, zaharul vanilat, apoi untul taiat cubulete. Pune galbenusurile de ou si smantana. Amesteca bine apoi framanta pana cand vei obtine un aluat omogen. Imparte aluatul in doua parti egale.

Inveleste in folie de plastic si pune la frigider timp de 30 minute o parte de aluat. Cealalta parte de aluat intinde-o intr-o foaie cu dimensiunea de 28 x 40 cm. Aseaza foaia de aluat in tava tapetata cu hartie de copt. Pune tava la cuptorul preincalzit la 170 grade C timp de aproximativ 15 minute. Intre timp pregateste umplutura cu mere.

Amesteca merele rase cu zaharul. Adauga pesmetul si scortisoara. Pune amestecul la foc cat sa scada lichidul. Distribuie umplutura cu mere in tava, peste foaia de aluat. Mixeaza albusurile si adauga treptat zaharul.

Intinde bezeaua de albusuri peste umplutura cu mere. Deasupra se da pe razatoare bucata de aluat care a fost pusa la frigider. Introdu din nou tava la cuptor si coace timp de aproximativ o ora la 170 grade C sau cat sa se rumeneasca deasupra.

Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate