Ingrediente necesare:
- 400 g fasole boabe
- 1 ceapă mare
- 1 morcov mare
- 1 bucățică țelină
- 1 ardei gras
- cimbru, boia, piper, sare
- 1 legătură pătrunjel
Ingrediente necesare pentru „prăjeală”:
- 1 ceapă mare
- 2 linguri ulei
- 1 ceașcă suc de roșii
Mod de preparare:
Curățăm fasolea, o lăsăm peste noapte în apă rece.
A doua zi, opărim fasolea, schimbând apa de 3 ori: scurgem apa în care a stat, o înlocuim cu apă rece, punem oala pe foc și când apa începe să clocotească, o lăsăm cam 1 minut, apoi răsturnăm fasolea într-o strecurătoare. O clătim sub jet de apă rece, o punem iar la fiert și lăsăm să clocotească. Procedăm la fel încă o dată, apoi punem apă cât să treacă cu 3-4 degete peste fasole și fierbem la foc mediu.
Între timp, curățăm și spălăm legumele: dăm țelina pe răzătoarea mică și tăiem restul legumelor în cubulețe. Adăugăm legumele tocate peste fasole când aceasta este fiartă pe jumătate.
Prăjeala: încingem uleiul într-o cratiță, adăugăm 2-3 linguri de apă și ceapa. Înăbușim până se înmoaie, după care adăugăm sucul de roșii și fierbem timp de 1-2 minute. Vom pune această prăjeală în oala când fasolea va fi bine fiartă. Condimentăm ciorba cu sare, piper, boia și mai lăsăm să dea în câteva clocote. Stingem focul, adăugăm pătrunjelul tocat mărunt, acoperim oala cu un capac și, după 15 minute, putem servi ciorba.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post