Ingrediente:
- 700 g caise (prune, alte fructe)
- 180 g unt
- 250 g zahăr
- 3 ouă
- 10 g praf de copt
- 500 g făină
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm zahărul. Adăugăm untul, ouăle și amestecăm bine, cu ajutorul unui mixer. Treptat adăugăm făina cernută, praful de copt și amestecăm până la omogenizare.
2. Tapetăm o tavă de copt cu unt. Repartizăm 2/3 din aluat.
3. Adăugăm caisele tăiate cubulețe.
4. Întindem aluatul rămas, într-o foaie subțire. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem foaia fâșii.
5. Peste stratul de caise, așezăm fâșiile de aluat.
6. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 45 de minute.
Poftă bună!
Discussion about this post