Ingrediente:
- 4 mere
- 2 ouă
- 180 g făină
- 200 g zahăr
- 50 g unt
- 125 ml lapte
- 4 g praf de copt
- puțină sare
Mod de preparare:
1. Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri. Cu ajutorul unui mixer, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm 3 linguri de zahăr și amestecăm bine.
2. Adăugăm 25 de grame de unt topit (jumătate din cantitate), laptele și amestecăm iar…
3. Adăugăm făina, sarea, praful de copt și amestecăm bine până la omogenizare.
4. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
5. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem merele felii și le așezăm pe aluat. Adăugăm peste și cealaltă jumătate de unt topit și zahărul rămas.
6. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 35 de minute.
Poftă bună!
Discussion about this post