La Cafea
luni, mai 12, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Tartă cu caise – Simplă, pufoasă și delicioasă – Pandișpan de casă cu caise (sau prune)

Ingrediente: 8 oua, 8 linguri zahar (250g), 8 linguri faina (250g), 2 pliculete zahar vanilat, 1 lingurita coaja de lamaie, 1 lingurita zeama de lamaie, 1 varf cutit de sare, 500 g caise sau orice fructe de sezon, uscate, din compot, etc.

Mod de preparare:

Spalam caisele si le lasam la scurs. Cand sunt scurse le scoatem samburii, apoi le taiem in patru sau cat de mici sau mari doriti sa fie. Aprindem cuptorul la foc mediu(170-180°).

Spargem ouale, separand-ule. Punem sarea peste albusuri si le mixam spuma. Adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam bine dupa fiecare, pana zaharul se dizolva complet. Punem si zaharul vanilat, apoi zeama de lamaie. Mixam bine pana obtinem o bezea tare si lucioasa.

Cu mixerul la viteza cea mai mica incorporam pe rand cate un galbenus. Adauam si coaja de lamaie. Lasam mixerul deoparte si cu ajutorul unei spatule de bucatarie adaugam in 2-3 reprize faina cernuta.

Amestecam usor de jos in sus, ca sa nu se lase compozitia. Tapetam o tava (25x35cm) cu hartie de copt, turnam compozitia si o nivelam. Deasupra asezam bucatile de caise.

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25-30 de minute, pana pandispanul se rumeneste frumos deasupra si trece testul scobitorii (infigem o scobitoare in mijlocul pandispanului si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamana ca este copt).

Cand este gata, il scoatem din tava, il lasam sa se raceasca, apoi il portionam. Eu l-am taiat cand mai era inca usor caldut. Optional, se poate pudra cu zahar pudra. Simplu si tare bun, nu-i asa?

POFTĂ BUNĂ!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Biluțe rapide cu pișcoturi și iaurt

Noutăți

Rulouri fine cu cremă de vanilie

Noutăți

Clătite fine și delicioase

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate