Pui la cuptor în marinadă de bere – Rețetă excelentă, rapidă, nu rămâne nimic în tavă

Ingrediente:

  • 1 pui curățat
  • 400 g ciuperci
  • 400 g roșii cherry
  • 5 căței de usturoi
  • 4 linguri muștar
  • 200 ml bere
  • 100 g ulei de măsline
  • sare, piper

Mod de preparare:

1. Spălăm puiul bine și îl așezăm pe masa de lucru, cu pieptul în jos. Folosind un cuțit, tăiem aripile de-a lungul spinării. Cu ajutorul mâinilor, apăsăm pieptul și deschidem carcasa. Așezăm puiul într-un vas.

2. Pentru marinadă, curățăm ceapa și usturoiul, pe urmă le tăiem mărunt. Într-un bol adânc, amestecăm berea cu uleiul de măsline, muștarul, sarea și piperul. Turnăm marinada peste pui și îl punem la frigider peste noapte.

3. Cu 30 de minute înainte de coacere, scoatem puiul din frigider și îl lăsăm la temperatura camerei. Setăm cuptorul la temperatura de 200 de grade. Așezăm carnea într-o tavă de copt și adăugăm jumătate din cantitatea de marinadă. Punem puiul la copt.

4. După 30 de minute, scoatem tava din cuptor și adăugăm marinada rămasă și ciupercile tăiate felii. Când puiul este aproape gata, adăugăm câteva roșii cherry în tavă.

Să aveți poftă!