Ingrediente pentru blatul de nucă:
- 6 albușuri
- 120 g zahăr
- 2 lingurițe de cacao
- 150 g unt
- 150 g făină
- 1 plic praf de copt
- 150 g miez de nucă
Ingrediente pentru glazura de gălbenușuri:
- 6 gălbenușuri
- 150 g zahăr
- 1 pliculeț zahăr vanilat
Ingrediente pentru crema cu nucă:
- 100 ml lapte
- 160 g zahăr
- 150 g miez de nucă
- 100 g ciocolată neagră
- 1 linguriță esență de rom
- 200 g unt
Mod de preparare:
1. Pentru blat, batem untul cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, făina, praful de copt și amestecăm foarte bine. Adăugăm miezul de nucă, albușurile bătute spumă și amestecăm bine până când obținem un aluat moale și omogen.
2. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 20 de minute.
3. Pentru glazura de gălbenușuri, batem gălbenușurile cu zahăr până la omogenizare. Turnăm compoziția peste blat, pe urmă coacem încă 10 minute.
4. Pentru crema de nucă, punem laptele la fiert, pe foc mic. Adăugăm zahărul, untul, ciocolata, miezul de nucă și esența de rom. Amestecăm foarte bine până la omogenizare. Luăm vasul de pe foc și turnăm crema peste stratul de glazură de gălbenușuri.
5. La final, decorăm cu zahăr pudră.
Poftă bună!
Discussion about this post