Ingrediente:
- 1.2 l lapte
- 150 g zahăr
- 40 g făină
- 110 g budincă cu aromă de vanilie
- 2 gălbenușuri
- 250 g făină
- 50 g zahăr fin
- 50 g miere
- 250 g unt
- 2 linguri esență de rom
- 1/2 linguriță bicarbonat
- 1 ou
Mod de preparare:
1. Pentru început, punem laptele la fiert pe foc mic. Adăugăm 150 g de zahăr, făina, budinca, gălbenușurile și amestecăm foarte bine. După omogenizare, luăm vasul de pe foc.
2. Într-un bol amestecăm făină, zahărul, mierea, 50 gr unt rece, bicarbonatul şi gălbenuşurile.
Turnăm jumătate din cantitatea de aluat pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.
Procedăm la fel cu aluatul rămas.
3. Pentru a forma prăjitura, tapetăm prima foaie cu crema pregătită anterior. Adăugăm un strat de frișcă și acoperim cu a 2-a foaie de blat. La final, decorăm cu zahăr pudră.
Poftă bună!
Discussion about this post