Ingrediente:
- 8 ouă
- 2 linguri pudră de cacao
- 250 g unt
- 3 linguri zahăr
- 130 g făină
- 560 ml lapte
- 150 g ciocolată neagră
- 20 g zahăr vanilat
- puțină sare
Mod de preparare:
1. Într-un bol, batem 6 gălbenușuri cu ajutorul unui mixer. Separat, batem albușurile cu sare, până când obținem o spumă densă ce își păstrează forma…
2. Combinăm cele două compoziții și amestecăm foarte bine, într-o singură direcție, de jos în sus. Adăugăm făina, pudra de cacao și mixăm până la omogenizare.
3. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute.
4. Pentru cremă, batem 2 ouă spumă. Adăugăm 30 de grame de făină, laptele cald și amestecăm bine bine…
5. Adăugăm untul topit pe baie de aburi, zahărul vanilat și mixăm bine până la omogenizare. Tapetăm blatul răcit cu crema obținută.
6. La final, topim ciocolata pe baie de aburi, pe urmă o distribuim uniform peste stratul de cremă. Punem prăjitura la frigider pentru 2-3 ore.
Savurați cu drag!
Discussion about this post