Lista de ingrediente:
Foi mac : 6 albusuri, 6 linguri zahar, 10 linguri mac, 4 linguri faina.
Foaie bezea : 3 albusuri, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, 2 linguri ulei.
Crema : 7 galbenusuri, 6 linguri zahar, 500 ml lapte, 1 plic budinca de vanilie (40 g), 250 g unt (80%).
Decor : 50 g ciocolata alba.
Cum se prepara :
Foi mac : impartim cantitatile in 2 si caocem 2 foi astfel : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste , apoi macul amestecat cu faina. Amestecam cu o lingura pentru a nu se lasa bezeaua. Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 10 minute, in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt.
Foaie bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si bezeaua devine ferma si lucioasa; adaugam cele 2 linguri de ulei, amestecam cu o lingura de cateva ori, apoi cernem faina ; amestecam din nou cu lingura. Coacem bezeaua la fel ca si foile cu mac, in aceeasi tava si aceeasi temperatura.
Crema : intr-o craticioara cu fund dublu mixam spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam praful de budinca, apoi laptele. Punem pe foc mic, amestecand mereu pana cand obtinem o budinca. Luam de pe foc, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi il el incorporam treptat, cate o lingura din budinca rece. Crema o impartim in 3.
Asamblare : foaie mac-1/3 crema-foaie bezea-1/3 crema-foaie mac-1/3 crema-cioalata alba rasa. Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
POFTĂ BUNĂ!
Discussion about this post