La Cafea
duminică, octombrie 1, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Rețetă din Bucovina – Plăcințele cu brânză dulce – Brânzoaice cu brânză ca-n Nordul Moldovei

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 kg făină
  • 150 ml ulei
  • 50 g drojdie
  • 450 ml lapte
  • 2 ouă
  • sare
  • 5 linguri zahăr
  • coajă de lămâie
  • 1 fiolă esență de vanilie

Ingrediente pentru umplutură:

  • 600 g brânză dulce de vacă
  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 fiolă esență de rom
  • 150 g stafide

Mod de preparare:

1. Pentru început, pregătim umplutura. Într-un bol, batem ouăle cu zahăr. Adăugăm stafidele, esența de rom, brânza și amestecăm foarte bine.

Pentru aluat, dizolvăm drojdia în puțin lapte călduț. Adăugăm zahărul, 2 linguri de făină și amestecăm până la omogenizare. Lăsăm maiaua 15 minute.

3. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm maiaua, sarea, ouăle, uleiul și amestecăm bine. Lăsăm aluatul la crescut 60 de minute.

4. Împărțim aluatul în biluțe egale, pe care le întindem în foi subțiri. Repartizăm uniform umplutura și formăm pachețele pe care le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Tapetăm plăcințelele cu un ou bătut și le coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 35 de minute.

Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate