Ingrediente pentru blat:
- 2 ouă
- 7 g drojdie uscată
- 110 g zahăr
- 200 ml lapte
- 65 g unt
- 550 g făină
- 1/2 linguriță sare
- 1 lingură coajă de portocală
Ingrediente pentru umplutură:
- 200 g nucă măcinată
- 50 g pudră de cacao
- 100 g zahăr
- 1 fiolă esență de rom
- 150 ml lapte
- 1 gălbenuș
- 2 linguri lapte
Mod de preparare:
1. Pentru umplutură, așezăm miezul de nucă într-un bol. Adăugăm zahărul, pudra de cacao, esența de rom și scorțișoara. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm laptele fierbinte. Amestecăm bine până la omogenizare.
2. Pentru aluat, într-un bol separat amestecăm drojdia, 1 lingură de zahăr, 50 ml de lapte și o linguriță de făină. Lăsăm compoziția 20 de minute.
3. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm maiaua pregătită anterior, ouăle, zahărul rămas, untul, coaja de portocală,restul de lapte și amestecăm foarte bine până obținem un aluat moale și omogen. Lăsăm aluatul la crescut 60 de minute.
4. Împărțim aluatul obținut în 3-4 părți egale. Le întindem in foi subțiri și formăm triunghiuri.
5. Repartizăm uniform umplutură, pe urmă formăm cornulețele. Le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și le tapetăm cu un ou bătut amestecat cu cele 2 linguri de lapte.
6. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenesc frumos. La final, decorăm cu zahăr pudră.
Poftă bună!