Cremoasă…acesta este cuvantul ce defineste aceasta prajitura. Este simplu de pregatit si dureaza aproximativ 1 ora pana este gata. Reteta aceasta este pentru 6 portii si cu siguranta o sa va impresioneze.
Ingrediente pentru primul strat:
- 250 gr de biscuiti macinati prin robotul de bucatarie
- 100 gr de zahar pudra
- 150 gr de unt la temperatura camerei
- 1 plic de zahar vanilat
Ingrediente pentru al doilea strat:
- 500 gr de branza proaspata de vaci
- 150 gr de zahar pudra
- 200 ml frisca lichida
- ½ plic de gelatina granule
Ingrediente pentru al treilea strat:
- 1 plic de crema de vanilie sau budinca de vanilie
- 500 ml lapte
Ingrediente pentru al patrulea strat:
- 300 ml de frisca lichida
- ½ plic de gelatina
Mod de preparare:
Primul strat – se macina biscuitii prin robotul de bucatarie si se adauga zaharul impreuna cu untul topit – daca biscuitii sunt suficienti de dulci, nu mai adaugati zahar in compozitie. Totul se toarna intr-o tava si se aplatizeaza foarte bine cu o lingura sau cu fundul unui pahar pentru a forma un blat mai ferm.
Al doilea strat – branza de vaci se da prin robot sau se piseaza cu un tel pentru piure si se amesteca impreuna cu zaharul pana se topeste. Gelatina se dizolva in 4-5 linguri de apa si se amesteca in frisca batuta bine. Totul se adauga peste branza, se amesteca si se pune peste blatul de biscuiti.
Stratul al treilea – se pregateste crema de vanilie asa cum scrie pe instructiuni. Daca folositi budinca, trebuie sa o lasati la racit inainte de a o pune peste prajitura.
Intre operații ,se ține la frigider minim 30 de minute!
Al patrulea strat – se bate foarte bine frisca si se amesteca cu gelatina dizolvata. Totul se adauga peste prajitura si se poate orna cu fulgi de ciocolata. Se lasa la frigider pentru 4-5 ore si se poate servi.
Poftă buna!