Ingrediente:
- 4 ouă
- 2/3 pahare de lapte -pahar de 250 ml
- 1/2 linguriță de extract de vanilie
- 1/2 pahar de făină de grâu- pahar de 250 ml
- 1 linguriță de scorțișoară
- 4 linguri de zahăr
- 50 g de unt
- 2 mere
- 1/2 de lămâie
- 1 lingură de zahăr pudră
Metoda de preparare:
1. Bateți ouăle. Se toarnă laptele. Continuând să bateți, adăugați un vârf de scorțișoară și extractul de vanilie. Apoi adăugați făină.
2. Se amestecă zahărul cu scorțișoara rămasă.
3. Decojiți merele. Îndepărtați mijlocul. Taiați fructele în felii subțiri.
4. Se topește untul într-o tigaie. Se toarnă zahărul cu merele.
5. Turnați peste mere aluatul. Coaceți într-un cuptor timp de 15 minute la temperatura de 220 grade Celsius. Decorați cu o jumătate de lămâie