Cei mai gustoși ardei capia copți pe care i-am făcut anul acesta – Ardei capia pentru iarnă, la borcan
Ingrediente necesare:
- 4 kg ardei capia
- 350 ml oțet tare
- 100 ml ulei de măsline sau de floarea soarelui
- o lingura și jumătate de sare ( să nu fie fină)
- 2 linguri zahăr
- o lingură boabe de muștar
- o lingură boabe de piper
- 5-6 căței de usturoi
- 4 borcane de câte 700-800 grame
Mod de preparare
Coacem ardeii și îi curățăm de coajă deasupra unei cratițe, ca să curgă lichidul din ei in cratiță (vom pune și lichidul în borcane).
Îi desfacem doar pe o parte și îndepărtăm cotorul și semințele. Cel mai bine este să nu îi spălăm, ca să își păstreze aroma de copt și să își lase zeama lor delicioasă.
După ce terminăm de curățat ardeii, îi așezăm în 4 borcane de câte 720-800 gr, cu tot cu zeama din cratiță și punem printre ei câte 3-4 felii de usturoi, după care pregătim lichidul.
Punem oțetul, uleiul, sarea, zahărul, boabele de muștar și de piper într-o cratiță mai mică și lăsăm să dea în clocot. Rețeta care nu-mi lipsește niciodată din cămară.
Eu am desfăcut a doua zi un borcan și am mâncat cu piure și pulpe la cuptor… sunt delicioși!
Au puțin mai mult oțet decât cum punem noi la o salată, dar ca să țină… trebuie puțin mai mult. Zeama făcută este exact pentru 4 borcane.
Să îi savurați cu drag!