Ingrediente necesare pentru foi:
- 125 g făină
- 5 ouă
- 125 g zahăr pudră
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 4 ouă
- 150 g zahăr pudră
- 2 linguri pudră de cacao
- 1 lingură lapte
- 200 g unt
Mod de preparare:
Pentru foi, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul până compoziția își dublează volumul, după care încorporăm făina. Separat, batem albușurile spumă tare și încorporăm spuma în compoziția cu gălbenușuri.
Tapetăm o formă de tort, pe dos, cu unt și cu făină. Luăm din compoziție o cantitate suficientă ca să putem întinde o foaie subțire cât lama cuțitului. Pe rând, coacem foile la foc potrivit, timp de 10 minute fiecare. Vom face 5-6 foi în total. Imediat ce sunt gata foile, le și scoatem de pe tavă, folosind un cuțit lung și lat și le punem la răcit pe un grătar.
Pentru cremă, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul pe baie de aburi. Ținem pe foc până se îngroașă, amestecând continuu, după care adăugăm pudra de cacao amestecată cu 1 lingură de lapte. Lasam la racit crema si batem untul spuma, cand s-a racit ,incorporam crema in unt ,lingura cu lingura ,amestecand cu o spatula.
Așezăm prima foaie pe un platou și întindem un strat uniform de cremă peste ea. Acoperim stratul de cremă cu o altă foaie și procedăm la fel până se termină foile și crema. Ultima foaie o ungem cu cremă caramel .
Crema caramel:
- 150 g zahar tos
- 30 ml apa
- 1 lingura otet
- Punem zaharul intr-o cratita impreuna cu apa si otetul.
- Punem cratita la foc mic si o vom lasa pana cand zaharul se va topi si va capata o culoare roscat aramie.
- Luam cratita de pe foc si dupa cateva secunde turnam glazura peste ultima foaie.
Să-l savurați cu poftă! Poftă bună!