La Cafea
sâmbătă, iunie 14, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Tort Doboș – Rețetă simplă și delicioasă, din doar câteva ingrediente

Ingrediente necesare pentru foi:

  • 125 g făină
  • 5 ouă
  • 125 g zahăr pudră

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 4 ouă
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 1 lingură lapte
  • 200 g unt

Mod de preparare:

Pentru foi, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul până compoziția își dublează volumul, după care încorporăm făina. Separat, batem albușurile spumă tare și încorporăm spuma în compoziția cu gălbenușuri.

Tapetăm o formă de tort, pe dos, cu unt și cu făină. Luăm din compoziție o cantitate suficientă ca să putem întinde o foaie subțire cât lama cuțitului. Pe rând, coacem foile la foc potrivit, timp de 10 minute fiecare. Vom face 5-6 foi în total. Imediat ce sunt gata foile, le și scoatem de pe tavă, folosind un cuțit lung și lat și le punem la răcit pe un grătar.

Pentru cremă, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul pe baie de aburi. Ținem pe foc până se îngroașă, amestecând continuu, după care adăugăm pudra de cacao amestecată cu 1 lingură de lapte. Lasam la racit crema si batem untul spuma, cand s-a racit ,incorporam crema in unt ,lingura cu lingura ,amestecand cu o spatula.

Așezăm prima foaie pe un platou și întindem un strat uniform de cremă peste ea. Acoperim stratul de cremă cu o altă foaie și procedăm la fel până se termină foile și crema. Ultima foaie o ungem cu cremă caramel .

Crema caramel:

  • 150 g zahar tos
  • 30 ml apa
  • 1 lingura otet
  • Punem zaharul intr-o cratita impreuna cu apa si otetul.
  • Punem cratita la foc mic si o vom lasa pana cand zaharul se va topi si va capata o culoare roscat aramie.
  • Luam cratita de pe foc si dupa cateva secunde turnam glazura peste ultima foaie.

Să-l savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

Noutăți

Prăjitură cu alune, cremă de ciocolată și strat fin de frișcă

Noutăți

Desert fără coacere cu biscuiți, caramel și frișcă

Noutăți

Desert cu banană, cremă de lapte și biscuiți – fără coacere

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate