Ingrediente necesare pentru foi:
- 400 g făină
- 1 ou
- 2 linguri miere
- 5 linguri lapte
- 1 lingură pudră de cacao
- 12 g praf de copt
- 150 g zahăr pudră
- 50 g unt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 200 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 1 esență de vanilie
- 5 linguri făină
- 50 ml rom
Ingrediente necesare pentru pișcoturi:
- 21 bucăți pișcoturi
- 400 ml suc de cireșe
- Rom
- Lapte
Mod de preparare:
Pentru foi, amestecăm ouăle împreună cu untul, mierea și zahărul. Adăugăm și laptele și punem la fiert timp de 2 minute. După ce compoziția s-a răcit, încorporăm și făina amestecată cu pudra de cacao și cu praful de copt și frământăm bine până aluatul nu se mai lipește de mâini.
Împărțim aluatul astfel obținut în două părți egale și întindem 2 foi de 35*25 cm. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și coacem foile timp de 10-15 minute fiecare, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
Pentru cremă, amestecăm laptele cu vanilia și cu făina și punem pe foc. Amestecăm până se îngroașă, după care luăm compoziția de pe foc și lăsăm să se răcească.
Separat, mixăm untul spumă împreună cu zahărul, după care încorporăm treptat și crema răcită și, la final esența de rom. Separat, amestecăm într-un bol laptele împreună cu un pic de rom și cu sucul de cireșe pentru a pregăti amestecul prin care vom trece pișcoturile.
Asamblare:
Peste prima foaie întindem uniform jumătate din cremă, peste care așezăm pișcoturile înmuiate în amestecul de lapte. Peste pișcoturi întindem uniform crema rămasă, peste care așezăm foaia rămasă. Decorăm cu ciocolată topită și dăm prăjitura la frigider până a doua zi, ca foile să se înmoaie.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!