Ingrediente necesare pentru blat:

  • 10 albușuri
  • 6 linguri făină
  • 300 g miez de nucă
  • 250 g zahăr pudră

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 10 gălbenușuri
  • 300 g unt
  • 150 g zahăr pudră

Ingrediente necesare pentru krantz ( stratul crocant ):

  • 100 g zahăr
  • 100 g miez de nucă

Mod de preparare:

Pentru blat, batem albușurile spumă, adăugăm treptat zahărul și mixăm până obținem o bezea tare. Încorporăm și miezul măcinat de nucă cu o spatulă. Tot cu spatula încorporăm și făina.

Tapetăm o tavă de 25*35 cm cu hârtie de copt, și împărțim compoziția în 3 părți egale. Transferăm o parte din compoziția în ea. Nivelăm și dăm la cuptorul preîncălzit până se rumenește ușor pe margini. Pe rând, coacem cele 3 blaturi, după care le lăsăm să se răcească pe hârtia de copt.

Pentru cremă, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul până obținem o compoziție cremoasă și albicioasă. Punem compoziția pe foc mediu și, amestecând continuu, așteptăm să se îngroașe. Lăsăm amestecul să se răcească. Separat, mixăm untul spumă, după care, mixând continuu, încorporăm și crema rece, lingură cu lingură, în spuma de unt. Împărțim crema astfel obținută în 3 părți egale.

Desprindem hârtiile de copt de pe foi și așezăm prima foaia în tavă. O ungem cu o parte din cremă peste care punem al doilea blat pe care-l ungem cu încă o parte din cremă. Peste stratul de cremă așezăm și al treilea blat pe care-l ungem cu crema rămasă.

Pentru krantz, caramelizăm zahărul, după care adăugăm nucile și amestecăm foarte bine, până toate sunt acoperite cu caramel.

Întindem compoziția, într-un strat subțire, pe o bucată de hârtie de copt și lăsăm să se răcească până se întărește. Rupem în bucăți, după care măcinăm krantz-ul cu robotul de bucătărie și acoperim cu el stratul superior de cremă.

Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!