Ingrediente necesare:
- 150 g făină
- 50 g pudră de cacao
- 2 ouă
- 200 g zahăr
- 100 g unt
- 100 ml lapte
- 100 g nucă măcinată + 20 g pentru decor
- 1 plic praf de copt
- 100 g ciocolată
- 2 linguri esență de rom
Mod de preparare:
Într-un bol, mixăm spumă untul aflat la temperatura camerei împreună cu zahărul. Pe rând, adăugăm și câte un ou, mixând continuu.
Separat, amestecăm făina cu praful de copt, nuca, pudra de cacao, cu romul și cu laptele. Adăugăm și compoziția de unt și frământăm bine.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, transferăm compoziția în ea, așezăm 50 g de ciocolata ruptă în bucățele și nucă măcinată.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem prăjitura timp de 15 minute.
La final, glazurăm cu 50 g ciocolată topită pe baie de aburi și decorăm cu 20 g nucă măcinată.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!