Ingrediente necesare pentru blat:
- 600 g făină
- 2 ouă
- 250 g zahăr
- 150 g margarină
- 3 linguri miere de albine
- 1 lămâie
- 1 linguriță amoniac dizolvat într-o lingură de lapte dulce
- +
- 2 linguri pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 6 linguri făină
- 3 ouă
- 220 g zahăr
- 300 ml lapte rece
- 1 pachet și jumătate unt
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 9 linguri zahăr pudră
- 4 linguri apă fiartă
- 2 linguri ulei
- 3 linguri pudră de cacao
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm într-un bol toate ingredientele necesare până obținem un aluat omogen pe care-l împărțim în 3 părți egale. Pe dosul unei tăvi dreptunghiulare, tapetat cu făină, întindem cu sucitorul 2 din cele 3 părți.
Tăiem apoi în câte 3 fâșii egale și le coacem la cuptorul preîncălzit. Amestecăm a treia parte de aluat cu pudră de cacao și procedăm la fel ca și cu celelalte două părți: întindem pe dosul tăvii, tăiem în fâșii și coacem.
Pentru cremă, amestecăm într-un vas toate ingredientele necesare, după care punem vasul pe baie de aburi. După omogenizare, luăm vasul de pe baia de aburi, lăsăm crema să se răcească, după care adăugăm untul moale, coaja rasă și zeama de lămâie.
Asamblare:
Peste primul blat întindem un strat de cremă. Așezăm 3 fâșii din blat de cacao, un strat de cremă, 2 fâșii blat de cacao, un alt strat de cremă, iar deasupra „acoperișul”. Peste acoperiș, turnăm glazura. Pentru glazură, amestecăm zahărul pudră împreună cu uleiul, apa fiartă și pudra de cacao până la omogenizare.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!