Ingrediente necesare:
- 1 L lapte
- 200 g zahăr
- 5 ouă
- 100 g unt
- 1 linguriță sare
- 15 ml esență de rom
- 250 ml smântână
- 500 g brânză de vaci
- 8 g zahăr vanilat
- 300 g mălai grișat
- 3 linguri făină de grâu
Mod de preparare:
Punem laptele într-un vas de 3 L, împreună cu sarea și untul. Când amestecul dă în clocot, adăugăm făina de mălai în ploaie, amestecând continuu cu un tel. După 5 minute sau când s-a îngroșat, luăm vasul de pe foc și lăsăm să se răcească.
Când compoziția este aproape rece, adăugăm brânza de vaci mărunțită cu furculița, gălbenușurile, smântâna, făina de grâu și amestecăm până la omogenizare. Separat, batem spumă tare albușurile, adăugând treptat zahărul tos, vanilat și esența de rom.
La final amestecăm ușor, până la omogenizare, cele două compoziții. Transferăm amestecul astfel obținut într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină. Nivelăm. Dăm tava la cuptorul bine încins și coacem timp de 40-50 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!