Ingrediente necesare pentru blat:
- 8 ouă
- 500 g făină de grâu
- 250 g zahăr
- 400 g unt dulce
- 1 plic praf de copt
- 1 linguriță pulbere de vanilie
- 3 lingurițe pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 250 ml frișcă lichidă
- 300 g ciocolată neagră
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 3 lingurițe apă
- 200 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm într-un bol ouăle împreună cu zahărul, până obținem o compoziție albicioasă și pufoasă, după care încorporăm și untul topit. Separat, amestecăm făina cu praful de copt și încorporăm acest amestec în cel de ouă.
Luăm un sfert din amestecul obținut, cam 500g, și-l amestecăm cu pudra de cacao.
Tapetăm o tavă de 20*20 cu hârtie de copt și transferăm aluatul cu cacao în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 15 minute.
În compoziția rămasă adăugăm vanilia după care împărțim în două.
Coacem două blaturi de vanilie, în tava de 20*20 cm. Lăsăm blaturile să se răcească de tot.
Pentru cremă, fierbem frișca lichidă după care adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare.
Asamblare:
Așezăm pe un platou blatul de vanilie peste care întindem uniform jumătate din cremă. Așezăm și blatul cu cacao pe care-l ungem cu crema rămasă.
Peste cremă așezăm blatul rămas de vanilie. Peste blat, întindem uniform glazura ( zahăr amestecat cu apă ) și presărăm cu ciocolată rasă.
Dăm prăjitura la frigider pentru 2 ore. Să o savurați cu poftă! Poftă bună!