Ingrediente necesare pentru blat:

  • 200 g făină
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 80 g zahăr
  • 1 ou
  • 1 vârf de cuțit praf de copt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 600 ml lapte
  • 560 g smântână
  • 5-6 linguri zahăr
  • 1 borcan compot de vișine

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 2 plicuri gelatină roșie
  • Zeama de la jumătate de lămâie
  • 500 ml zeamă de vișine din compot ( se poate completa, la nevoie, cu apă )

Mod de preparare:

Pentru blat, amestecăm făina cu praful de copt, zahărul , untul și oul și frământăm până obținem un aluat pe care-l putem întinde. Dăm aluatul la frigider pentru 30 de minute, împachetat în folie alimentară. Ulterior, întindem aluatul într-o foaie. Tapetăm o tavă de 24*32 cu hârtie de copt și așezăm foaia de blat în ea.

Pentru cremă, fierbem laptele împreună cu praful de budincă și cu zahărul. Încorporăm și smântâna, după care întindem compoziția obținută peste blatul din tavă. Deasupra, așezăm vișinele bine scurse de zeamă.

Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius și coacem prăjitura timp de 25-30 de minute, după care o lăsăm să se răcească.

Pentru gelatină, o pregătim conform instrucțiunilor de pe ambalaj, cu zeama de vișine, și mai adăugăm zeamă de lămâie. Turnăm glazura peste prăjitură, după care dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore înainte de a o porționa și servi.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!