Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 linguri făină
- 100 g mac măcinat
- 200 g zahăr
- 100 g fulgi de cocos
- 10 g praf de copt
- 8 albușuri
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 porție cremă de vanilie sau budincă de vanilie
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 200 g unt la temperatura camerei
- 2-3 pachete biscuiți petit Beurre
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 50 g unt
- 4 linguri lapte
- 100 g ciocolată
- 2 linguri zahăr
- 1 cutie mică Finetti sau Nutella
Mod de preparare:
Pentru blat, batem spumă albușurile. Treptat, adăugăm și zahărul, mixând continuu până obținem o spumă tare. Separat, amestecăm celelalte ingrediente, după care încorporăm și spuma de albușuri, folosind o spatulă de silicon, Tapetă o tavă de 20*30 cm cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem timp de 20 de minute, aproximativ.
În timp ce blatul este la cuptor, pregătim crema de vanilie sau budinca, urmând instrucțiunile de pe ambalaj și adăugând și zahărul vanilat. Lăsăm să se răcească. Ulterior, mixăm untul ( moale ) spumă după care adăugăm câte o lingură de cremă de vanilie rece și mixăm până la omogenizare, după fiecare lingură.
Notă: Crema și untul trebuie să aibă aceeași temperatură, altfel crema se va tăia. Întindem crema astfel obținută peste blatul cu mac. Peste stratul de cremă așezăm un strat de biscuiți.
Pentru glazură, topim toate ingredientele împreună, la foc mic, amestecând până la omogenizare. După ce glazura dă în câteva clocote, luăm de pe foc și o turnăm peste stratul de biscuiți. Dăm prăjitura la frigider pentru 5 ore, după care o putem porționa și servi.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!