Ingrediente necesare pentru foi:
- 250 g făină
- 3 ouă
- 250 ml lapte
- 50 g ciocolată neagră topită și răcită
- 250 g unt la temperatura camerei
- Jumătate linguriță sare
- 250 g zahăr brun nerafinat
- 100 g pudră de cacao
- 2 lingurițe praf de copt
- 50 g fulgi de ciocolată
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 140 g unt
- 50 g pudră de cacao
- 200 g zahăr topit
- 2 linguri lapte
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Înainte de toate, tapetăm o tavă de copt cu hârtie de copt și setăm cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pentru blat:
Într-un bol, mixăm untul și zahărul împreună cu o jumătate linguriță de sare până obținem o spumă. Adăugăm ouăle, mixăm până la omogenizare după care împărțim compoziția în două părți egale.
O parte o amestecăm cu făina, praful de copt și cu pudra de cacao și, la final, cu ciocolata topită și răcită. Amestecăm această compoziția cu cea simplă și adăugăm lapte cât să obținem o compoziție de o consistență moale. Încorporăm și fulgii de ciocolată.
Împărțim compoziția finală în 4 părți egale și coacem 4 foi în tava pregătită, până trec testul cu scobitoarea.
Pentru cremă, mixăm untul spumă, adăugăm pudra de cacao, zahărul topit, sarea și, la final, laptele pentru a înmuia crema.
Umplem foile cu crema de ciocolată iar la final decorăm cu fulgi de ciocolată.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!