Ingrediente necesare pentru blat:
- 2 linguri făină
- 6 albușuri
- 200 g zahăr
- 2 linguri pudră de cacao
- 1 linguriță praf de copt
- 250 g nuci tăiate mărunt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 6 gălbenușuri
- 2 linguri pudră de cacao
- 250 g zahăr
- 1 pachet unt la temperatura camerei
- Esență de rom după gust
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm albușurile spumă tare, încorporând treptat și zahărul. Cu o spatulă, încorporăm nuca amestecată cu făina, cu praful de copt și cu pudra de cacao. Transferăm compoziția astfel obținută într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu și coacem blatul până trece testul cu scobitoarea.
Pentru cremă, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul, într-un vas. Punem vasul pe baie de aburi și fierbem până compoziția se îngroașă un pic, după care încorporăm și pudra de cacao. Continuăm să fierbem pentru încă 1 minut, după care lăsăm crema să se răcească până la temperatura camerei. Separat, spumăm untul, după care, mixând continuu, adăugăm și crema lingură cu lingură și, la final, esența de rom.
Întindem crema astfel obținută peste blat, după care decorăm cu 2-3 pătrățele de ciocolată topită împreună cu un pic de frișcă.
Dăm prăjitura la frigider timp de câteva ore înainte de a o porționa și servi.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!