Ingrediente necesare pentru blat:
- 2 linguri făină
- 6 albușuri
- 270 g nuci măcinate
- Jumătate plic praf de copt
- 270 g zahăr
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 6 gălbenușuri
- 170 g margarină
- 2 linguri pudră de cacao
- 270 g zahăr
- Nuci măcinate pentru decor
Mod de preparare:
Pentru blat, batem albușurile spumă tare împreună cu zahărul, după care încorporăm și făina amestecată cu praful de copt, folosind o spatulă. Tot cu spatula încorporăm ușor și nuca. Tapetăm o tavă de 25*37 cm cu hârtie de copt și transferăm compoziția de blat în ea.
Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160-170 de grade Celsius. Coacem blatul până trece testul cu scobitoarea.
Notă: Aluatul va fi mai mare ca un pișcot normal.
Pentru cremă, amestecăm într-o cratiță toate ingredientele necesare. Punem cratița pe foc și fierbem până începe să se îngroașe, amestecând continuu. După ce crema se îngroașă, o luăm de pe foc și o lăsăm să se răcorească. Întindem crema călduță peste blatul răcit și presărăm nucă măcinată deasupra.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!