Ingrediente necesare pentru blat:

  • 125 g făină
  • 3 ouă
  • 120 g zahăr
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 8 g praf de copt
  • 1 lingură pudră de cacao

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 600 ml lapte
  • 50 g unt
  • 100 g zahăr
  • 90 g griș
  • 1 lingură pudră de cacao pentru decor

Mod de preparare:

Pentru blat, separăm ouăle și batem albușul spumă, împreună cu un praf de sare. Separat, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul până obținem o compoziție albicioasă, după care adăugăm laptele, uleiul și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm și făina amestecată cu praful de copt și cu pudra de cacao. La final, cu o spatulă, încorporăm și spuma de albușuri.

Tapetăm o tavă de 28*19 cm, înălțime de 7 cm cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 15 minute sau până trece testul cu scobitoarea. Timpul de coacere variază de cuptor. După ce blatul se răcește, îl întoarcem cu partea de jos în sus.

Pentru cremă, punem pe foc laptele amestecat cu grișul și cu zahărul. Fierbem până începe să se îngroașe, după care lăsăm crema să se răcească până devine doar călduță. Cu un mixer, încorporăm în cremă bucățelele de unt, mixând până obținem o spumă omogenă.

Întindem crema astfel obținută peste blatul rece, după care dăm prăjitura la frigider pentru 1-2 ore înainte de a o pudra cu pudră de cacao.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!