Ingrediente necesare pentru blat:

  • 300 g făină
  • 1 ou
  • 150 g margarină
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 lingură smântână
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri pudră de cacao

Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:

  • 6 gălbenușuri
  • 300 ml lapte
  • 2-3 linguri făină
  • 200 g margarină
  • 1-2 plicuri zahăr vanilat

Ingrediente necesare pentru crema de cocos:

  • 6 albușuri
  • 200 g fulgi de cocos
  • 200 g zahăr

Mod de preparare:

Pentru blat, amestecăm într-un bol toate ingredientele necesare, până la omogenizare. Împărțim aluatul în două părți egale. Luăm prima parte și o întindem, între două bucăți de hârtie de copt. Așezăm foaia de blat în tava unsă cu margarină și tapetată cu făină. Peste foaia de blat din tavă vom pune crema de cocos.

Pentru crema de cocos, batem spumă albușurile. Adăugăm treptat zahărul, mixând continuu până obținem o spumă tare. Cu o spatulă, încorporăm și fulgii de cocos. Întindem uniform crema astfel obținută peste foaia de blat din tavă.

Peste cremă, așezăm și cea de-a doua foaie de blat întinsă. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem timp de 20-25 de minute. Scoatem tava din cuptor și lăsăm prăjitura să se răcească.

Pentru crema de vanilie, mixăm toate ingredientele necesare într-un vas, după care punem vasul pe baie de aburi. Amestecăm crema continuu, până se îngroașă după care o lăsăm să se răcească. Separat, mixăm margarina spumă, după care încorporăm și crema, lingură cu lingură, mixând continuu. Întindem crema astfel obținută, în strat uniform, peste prăjitura răcită și presărăm fulgi de cocos deasupra.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!