Ingrediente necesare:
- 600 g făină de grâu
- 600 ml iaurt natural
- 2 ouă
- 600 g zahăr pudră
- 200 ml ulei
- 2 linguri pudră de cacao
- 2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 150 g ciocolată neagră
- 5 linguri lapte
- 50 g unt
- 5 linguri zahăr granulat
Mod de preparare:
Înainte de toate, setăm cuptorul la 200 de grade Celsius. Într-un bol mare, mixăm ouăle împreună cu zahărul pudră și cu uleiul, după care adăugăm și pudra de cacao, făina, bicarbonatul și iaurtul și omogenizăm.
Transferăm compoziția astfel obținută într-o tavă de 20*30 cm tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit și coacem pișcotul până trece testul cu scobitoarea.
Pentru crema de ciocolată, punem bucățelele de ciocolată, zahărul tos și laptele într-o cratiță. Punem cratița pe foc mic și amestecăm până ciocolata se topește și până obținem o compoziție omogenă. Ulterior, luăm cratița de pe foc, adăugăm bucățelele de unt și amestecăm până untul se topește și obținem iar o compoziție omogenă.
Cât timp pișcotul este cald, îl împungem cu coada de la o lingură de lemn și turnăm crema caldă peste el. Ciocolata care se va scurge în găurile mici va ține blatul moale și a doua zi. Lăsăm prăjitura deoparte până ciocolata de deasupra se întărește, după care o putem porționa și servi.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!