Ingrediente necesare:

  • 500 g făină
  • 20 g drojdie
  • 2 gălbenușuri
  • 120 g untură
  • 250 g jumări
  • 200 ml smântână
  • Jumătate linguriță sare
  • Lapte
  • Telemea rasă

Mod de preparare:

Într-un bol, punem făina, drojdia, untura, smântâna, sarea și lapte frământăm un aluat. Întindem aluatul la o grosime de un deget și îl ungem cu pasta de jumări ( jumările le dăm prin mașina de tocat carne ). Împăturim aluatul și lăsăm la crescut timp de 15 minute.

Repetăm procedeul de încă 3 ori, cu pauze de câte 15 minute. La final, întindem aluatul tot la o grosime de un deget, crestăm și unge cu gălbenușurile bătute. Presărăm telemea rasă peste aluat, decupăm pogăcelele cu un pahar și le transferăm pe o tavă neunsă unde le mai lăsăm la dospit timp de 30 de minute.

Ulterior, dăm tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu și coacem pogăcelele până se rumenesc frumos.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!