Ingrediente necesare pentru pișcot:

  • 250 g făină
  • 3 ouă
  • 250 g zahăr
  • 200 g smântână
  • 80 g unt
  • 15 g praf de copt
  • 10 g zahăr vanilat
  • 1 praf de sare

Ingrediente necesare pentru a unge tava:

  • 2 linguri unt
  • 3 linguri pesmet

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 125 g unt
  • 5 linguri zahăr
  • 6 linguri apă
  • 1 lingură pudră de cacao
  • 100 g fulgi de cocos
  • 50 g ciocolată neagră

Ingrediente necesare pentru decor:

  • 20 g fulgi de cocos

Mod de preparare:

Pentru pișcot, separăm ouăle și mixăm gălbenușurile cu zahărul tos și cel vanilat, până obținem o spumă albicioasă. Adăugăm smântâna și amestecăm bine. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt și amestecăm iar. Separat, batem spumă tare albușurile împreună cu un praf de sare, după care încorporăm spuma la amestecul de gălbenușuri, folosind o spatulă.

Ungem cu unt și tapetăm cu pesmet o tavă de 28*19*7 cm, în care transferăm compoziția de pișcot. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170-180 grade Celsius și coacem timp de 40 de minute aproximativ, depinde de fiecare cuptor în parte. După ce este gata, lăsăm pișcotul să se răcească, după care îl răsturnăm cu susul în jos.

Pentru cremă, punem toate ingredientele într-un vas. Punem vasul pe baie de aburi și amestecăm până toate ingredientele se topesc și obținem o compoziție omogenă. La final, luăm compoziția de pe foc, adăugăm fulgii de cocos, amestecăm foarte bine și întindem crema peste pișcotul rece.

Deasupra, presărăm fulgi de cocos.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!