Ingrediente necesare:

  • 500-600 g făină
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • 40 ml ulei
  • 1 plic drojdie uscată
  • 150 ml lapte cald
  • Un praf de sare
  • Coaja rasă de la 1 lămâie
  • Zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Începem prin a mixa ouăle împreună cu zahărul, coaja de lămâie, drojdia, sarea și laptele cald. Treptat, adăugăm și făina și frământăm un aluat, adăugând și uleiul, ca la cozonac. Lăsăm aluatul astfel obținut la dospit, la loc cald, timp de 50-60 de minute.

Ulterior, întindem aluatul într-o foaie și decupăm gogoși cu diametru de 6-7 cm. Folosim fie forma specială, fie gura unui pahar.

Prăjim gogoșile în baie de ulei încins până se rumenesc frumos pe ambele părți, după care le scoatem pe șervețele absorbante.

Le transferăm pe un platou și le pudrăm cu zahăr pudră.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!