Ingrediente necesare pentru cojile de eclere:
- 125 g făină
- 125 g unt
- 225 ml apă
- 4 ouă
- Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 125 g făină
- 500 ml lapte
- 200 g zahăr
- 3 ouă
- 2 plicuri zahăr vanilat
- Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 1 plic budincă de vanilie
Mod de preparare:
Pentru coji, punem apa la fiert, împreună cu untul și cu sarea. Când apa începe să fiarbă, adăugăm toată cantitatea de făină și amestecăm cu un mixer, insistent, ca să nu se prindă. Când aluatul se adună într-o bilă și se desprinde de pe pereții vasului, luăm de pe foc.
Lăsăm aluatul să se răcească timp de 10 minute, după care adăugăm ouăle, pe rând, mixând până la omogenizare după fiecare.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și transferăm aluatul într-un poș cu ajutorul căruia formăm cojile de eclere pe tava pregătită. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius. Avem grijă să nu lăsăm cojile să se rumenească.
După ce sunt gata, le lăsăm să se răcească după care le crestăm pe lungime.
Pentru cremă, punem la fiert 2 /3 din cantitatea totală de lapte.
Amestecăm laptele rămas cu făina, zahărul și gălbenușurile de la cele 3 ouă, aromele și sarea. Când laptele dă în clocot, turnăm compoziția de gălbenușuri în el, amestecând continuu să nu rămână cocoloașe. Când crema devine consistentă, o luăm de pe foc și o lăsăm să se răcorească.
Între timp, batem albușurile ( 3 ) spumă tare. În crema răcită încorporăm spuma de albușuri cu ajutorul unui tel, după care umplem eclerele cu crema astfel obținută.
Pregătim și budinca conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Acoperim suprafața budincii cu folie alimentară, o lăsăm să se răcorească după care decorăm eclerele cu ea.
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!