Ingrediente necesare:

  • 350 g făină cernută
  • 10 g praf de copt
  • 180 g zahăr
  • 75 ml ulei
  • 4 ouă
  • 1 praf de sare
  • 150 ml lapte cald
  • 100 g unt
  • 5 linguri zahăr
  • 600 g fructe

Mod de preparare:

Într-un bol, mixăm ouăle împreună cu sarea și cu zahărul.

Turnăm și laptele cald, uleiul și amestecăm foarte bine. Treptat, adăugăm și făina amestecată cu praful de copt și omogenizăm aluatul.

Îl lăsăm deoparte timp de 30 de minute, într-un loc cald. După cele 30 de minute, transferăm aluatul într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Aranjăm fructele spălate și tăiate peste aluat și le presăm ușor.

Peste fructe presărăm untul ras și 5 linguri de zahăr.

Coacem prăjitura timp de 40-45 de minute sau până trece testul cu scobitoarea, în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!