Ingrediente necesare:

  • 700 g făină cernută
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri zahăr
  • 350 ml apă
  • jumătate linguriță sare
  • 33 g drojdie proaspătă la temperatura camerei sau 11 g drojdie uscată
  • 80 g unt

Mod de preparare:

Turnăm apa într-o cratiță și o punem pe foc. Adăugăm untul și îl topim în apă, după care lăsăm amestecul să se răcească până la temperatura camerei.

Adăugăm drojdia, zahărul, sarea și uleiul și amestecăm. Transferăm amestecul într-un bol mare și cernem făina peste el.

Frământăm un aluat elastic și moale. Modelăm patiseria dorită, fără a aștepta ca aluatul să dospească, și le așezăm pe tava de copt tapetată cu hârtie de copt.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 10 minute (lăsăm ușa cuptorului un pic deschisă). După cele 10 minute, coacem patiseriile timp de 30 de minute cu ușa cuptorului închisă.

Spor și poftă bună!