Ingrediente necesare pentru blat:
- 250-300 g biscuiți
- 200 g unt topit vanilat
- 2 linguri zahăr
- 4 g zahăr
Ingrediente necesare pentru stratul cremos:
- 500g brânză de vaci
- 400 ml frișcă
- 4 linguri zahăr
- 4 g zahăr vanilat
- 1 plic gelatină
- 1 plic jeleu de vișine
- 1 borcan mic de vișine în suc propriu
Mod de preparare:
Pentru blat, fărâmițăm biscuiții și-i amestecăm cu untul topit, cu zahărul tos și cu cel vanilat, până la omogenizare.
Răspândim compoziția într-o formă de copt detașabilă, formând un blat uniform.
Scurgem vișinele de suc într-o strecurătoare. Pentru stratul cremos, dizolvăm gelatina într-un vas, urmând instrucțiunile de pe ambalaj.
Mixăm brânza de vaci până obținem o consistență omogenă. Adăugăm zahărul vanilat și zahărul tos și mixăm până obținem o consistență cremoasă.
În jet subțire, turnăm și gelatina și amestecăm foarte, foarte bine.
Într-un bol separat, batem frișca spumă după care o încorporăm în compoziția de brânză. Turnăm compoziția astfel obținută peste blat și o uniformizăm.
Decorăm cu vișine. Pentru jeleul de vișine, pregătim jeleul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce să răcește un pic, îl răspândim cât mai uniform peste vișinele din forma de copt.
Dăm torrul la frigider peste noapte sau măcar pentru 3-4 ore. A doua zi, îndepărtăm inelul detașabil.
Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!