Boli de piele? Crema de rostopască este remediul miraculos!

Datorită conținutului de sparteină, alcaloizi, ulei volatil, vitamina C, flavonoizi, saponoide și săruri minerale, rostopasca este recomandată în tratamentul a peste o sută de afecțiuni.  Printre cele mai importante afecțiuni se numără dischinezia biliară, acneea, eczemele, colicile biliare, enterocolitele, hepatitele cronice și acute.

De asemenea, rostopasca poate fi un remediu bun și în tratarea leucemiei, iar în cazul cancerelor hepatice, extractul de rostopască poate opri procesul de dezvoltare a tumorilor.

Această plantă se folosește des în unguente și creme, întrucât este un excelent agent cicatrizant și antiinfecțios cu spectru larg ( fungi, bacterii, virusuri, protozoare ).

Rețeta unguentului de rostopască

Ingrediente necesare: 100 g ulei de cocos, 50 g ulei de măsline, 15-20 g ceară de albine, 80-100 g rostopască proaspătă și tăiată mărunt

Mod de preparare:

Într-un vas yena sau unul emaliat, se pun uleiurile, ceara de albine și planta mărunțită. Se pune vasul pe foc, se amestecă continuu timp de 15 minute, cu o lingură de lemn, apoi se lasă la răcit până a doua zi.

A doua zi, se încălzește ușor, atât cât să se poată strecura printr-un tifon, apoi se pune la păstrat în recipiente mate sau închise la culoare. Se păstrează la rece, timp de 2 sau 3 luni. ( ceara de albine fiind un bun conservant )

Acest unguent poate fi folosit extern, pentru a trata:

-negi

-furuncule

-tăieturi

-eczeme

-răni infectate

-tuberculoza pielii

-pete de bătrânețe

-herpes

-impetigo

-piele crăpată

-cearcăne

-scabie

-lupus

-psoriazis

Utilizare

Se aplică local, la nivelul zonelor afectate, de două sau trei ori pe zi

Pentru eczeme, se face un tratament cu alifie de rostopască, care se prepară din 30 grame de pulbere de rostopască, 15 grame de vaselină și 10 ml de ulei de măsline.

Rănile se ung cu acest amestec, apoi se pansează și se lasă timp de 2-3 zile. După aceea, pansamentul se schimbă, repetând procesul până la vindecarea eczemelor.

Contraindicații

Alergie la oricare dintre componentele unguentului

Precauții

Se recomandă testarea prealabilă a sensibilității, pe o porțiune mică de piele