Această băutură uimește cu proprietățile terapeutice combinate ale ingredientelor sale. Ghimbirul, turmericul, boiaua și scorțișoara pot atenua și chiar vindeca peste 40 de afecțiuni grave.

Ceaiul de turmeric și ghimbir este un detoxifiant al ficatului și un puternic antiinflamator, ajută la calmarea migrenelor, la prevenirea apariției răcelilor și gripelor și la îmbunătățirea sistemului digestiv, precum și la curățarea sistemului limfatic.

Ingredientul principal al preparatelor din curry, turmericul, conține curcumină care are proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare și antiseptice. Mulțumită acestora, specialiștii recomandă consumul de ceai de turmeric și de ghimbir pentru a trata o serie de afecțiuni.

Acest ceai este o adevărată bombă de sănătate, având capacități imense de detoxifiere a organismului.

Consumul regulat scade de până la patru ori riscul de accidente cardiovasculare, previne formarea cheagurilor, ajută la transportul oxigenului și substanțelor nutritive către toate organele vitale din corpul nostru.  Poate fi utilizat ca remediu terapeutic în ameliorarea și tratarea unor afecțiuni precum: pierderea poftei de mâncare, colon iritabil, crampe menstruale, balonare, circulație deficitară, flatulență, indigestie și probleme gastrointestinale.

Fiind un puternic detoxifiant, curcuma curăță sângele și purifică ficatul și rinichii.

Alte beneficii ale acestui ceai:

-are puternice efecte analgezice, atenuând inflamațiile și durerile cauzate de fibromialgie, artrită și alte afecțiuni

-menține sănătatea ficatului, ajutând la elimnarea toxinelor și reziduurilor de la nivelul acestui organ

-împiedică înfundarea arterelor și apariția problemelor cardiovasculare și aterosclerozei

-previne dezvoltarea cancerului de prostată, mamar, de colon și leucemiei

De unde luăm turmeric?

Se găsește în magazinele naturiste, de condimente indiene sau la raionul de condimente din supermarket.

Ingrediente necesare pentru acest ceai:

400 ml apă minerală plantă, sau de izvor
miere de salcâm
zeama de la o lămâie medie
o lingură pulbere de curcuma sau 2 cm de rădăcină proaspătă de turmeric
o bucățică de 2 cm de ghimbir proaspăt
2 linguri rase de scorțișoară
o lingură rasă de praf de boia

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert, apoi se adaugă praful de boia, turmericul și se lasă pe foc timp de 10 minute.

La final se strecoară, apoi se adaugă zeama de lămâie, ghimbirul și scorțișoara. După ce ceaiul se răcește, se adaugă și mierea.

Ghimbirul conține magneziu, calciu, fier, mangan, proteine, potasiu, fibre alimentare, seleniu, sodiu, carbohidrați, vitaminele B6, C, E și uleiuri volatile care au efecte sedative, antitermice și analgezice.

Acestea dau ghimbirului aroma și gustul specific și favorizează mișcarea mușchilor tractului intestinali, contribuind astfel la o digestie mai bună și mai ușoară.

Turmericul are acțiune coleretică, colagogă, crește capacitatea ficatului de a elimina toxinele, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase și a metastazelor, are acțiune antimutagenică, antiinflamatorie, hepato-protectoare, antioxidantă, previne formarea trombilor vasculari, reduce tumefacția, calmează tusea și durerea în gât, înmoaie secrețiile bronșice, are acțiune hemostatică și cicatrizantă.